Erään kaupan tarina / Dehler 32 s/y Soma

Saimme yhteydenoton helmikuussa Pohjois-Irlannista. Eräs sikäläinen rouva oli päättänyt hankkia Dehler 32:en ja sellainen löytyi Blue Oceanin sivuilta.

Alkoi vilkas meilien vaihto, otettiin lisäkuvia ja teetettiin Leeveneen Joni Leevellä kuntokartoitus.

Rouva tuli yhtenä maaliskuun viikonloppuna yhdessä isänsä ja irlantilaisen asiantuntijan kanssa katsomaan venettä. Vene todettiin yhdessä hyväksi ja koska myyjä oli myös paikalla, kauppa sinetöitiin pienellä kulauksella viskiä.

Englannin räpellystä Brexitin kanssa

Olimme seuranneet huolestuneina Englannin räpellystä Brexitin kanssa. Lukemattomat äänestykset ja mahdollisuus sopimuksettomaan Brexitiin toivat mieliin mahdollisuuden rajan nousemisesta Irlannin ja Pohjois-Irlannin väliin 12.04. jälkeen, joka oli yksi mahdollisista takarajoista sopimuksen loppumisesta. Kuljetus oli suunniteltu Cork’in kaupunkiin eteläisessä Irlannissa ja vene olisi voinut jäädä jumiin rajalla, koska jos Pohjois-Irlanti olisi irronnut Englannin mukana EU:sta, olisi veneestä jouduttu ehkä maksamaan alv 20 % uudelleen.

Rekka lähetettiin Irlannista hakemaan Dehleriä

Ostaja teki nopean päätöksen ja lähetti rekan Irlannista hakemaan Dehleriä! Ei ongelmat siihen loppuneet! Vene piti saada ulos hallista Paraisten Venekeskuksessa mutta tiellä oli kolme Targaa odottamassa jäiden lähtöä. Pasilan Matti ja Mikko aloittivat kevään aikaistamisen rikkomalla jäätä ja vetämällä Busterilla jäälauttoja ulospäin. Sitten vain Targat veteen ja Dehler ulos.

Pojat tekivät vielä muutaman sovitun korjauksen veneeseen ja viimein 03.04. s/y Soma nostettiin irlantilaisen rekan kyytiin ja matka Ruotsin, Skotlannin ja Englannin kautta kohti Irlantia alkoi.

Tätä kirjoitettaessa veneen pitäisi olla Liverpoolin seudulla ja maanantaina sitten lautalle Belfastiin. Omistaja saavat veneensä 09.04. kotisatamaansa. Brexit elää omaa elämäänsä ja päätökset jatkosta ovat edelleen tekemättä.

Kiitos Paraisten Venekeskukselle ja Joni Leevelle tosi nopeasta ja tehokkaasta toiminnasta!

Onnellinen loppu

Dehler tarina sai onnellisen lopun. “Soma” on perillä Belfastissa.